We  worden ontvangen ten huize van Tine Laperre en haar man Stefan D’hondt. Achter de gesloten houten gevel in Snellegem, ligt een verborgen oase van landelijke rust, waar Tine en haar gezin met hun paarden wonen. Het binnenplein is gezellig ingericht en er is een informatiestand opgezet ivm met de spreekster deze avond.

Tine Laperre was al van jongs af op haar gemak bij paarden. Als meisje leerde ze op de Engelse manier paardrijden, maar gaandeweg ervaarde ze dat ze de voeling miste met het wezen – de ziel van haar paard.

Ze evolueerde naar een manier van samenwerken met haar paarden, waarbij elk paard door zijn specifieke karakter andere accenten legde. Ze leerde bij wijze van spreken zichzelf beter kennen en begrijpen, door in alle rust en geduld met haar paarden bezig te zijn. Ze heeft zo een aantal paarden gekend. Deze noemt ze haar “Leermeesters”.

Ze zegt dat ze paarden heeft leren ‘lezen’. Een paard is hyper-gevoelig, en als je naar de juiste dingen kijkt, kun je perfect met hem in gesprek gaan. Dit kan zelfs perfect via de lichaamstaal en de beweging. Ze noemt dit het dansen met het paard, wat een heel speciale ervaring is.

Ze heeft hierover een boek geschreven: “Zielspaarden – een vrijheidsdans” : een inspirerend boek over paarden, passie en bewustwording.

“De universele stille vriendschapstaal is verbazingwekkend, we kunnen ze als mens zeker leren begrijpen” dixit Tine.

Geplaatst door Zonta